недеља, 25. март 2012.

17 ti je godina, jos se nisi ljubila


Muzicki naslov i naravno muzicki pocetak.
Obozavam muziku.  Slusam je dok se budim,hodam, trcim, tusiram se, vozim,  smaram se.  Oduvek. Zbog nje su putovanja kraca i podnosljivija.
Dize me kad je potrebno. Budi. Spusta. Tesi.
Citav zivot mi je naslagan u mp3 formatu, na diskovima , ipodu i lapu.
Ima nesto i na kasetama, koje su beskonacno presnimavane.  Ono cucis pored radija i cekas bas tu pesmu, brzo stiskam rec. kako bih je uhvatila od pocetka.
Detinjstvo je proslo uz Madonnu , Bijelo Dugme i Azru . Mama me je dobila u 20-im, pa smo zajedno odrastale.
Ima tu svacega.
Gimnazija i  RHCP, System of a down (bromazepam za tinejdzerske frustracije),  Nickelback i omiljena how you remind me, jos uvek je volim. Onda smo odlepile za Tatu i all the things she said . Ruske lezbo tinejdzerke i skandal. Ili marketing?!
Sa prvim nocinim izlascima dolazi i Ceca, mama je htela da me izbaci iz kuce. Pogledala me je u stilu sta se desilo sa tobom , bila si normalna?! Tj. pogled- mrtva si kokosko. Ahahaha, mamina posla.  Pokusala sam da joj objasnim da posle 1 u gradu ide Ceca. Nij shvatala. Samo je zapretila javnim odricanjem preko Novosti ako predjem na teze narodnjake. Srecom  faza je prosla.
Kasnije su dosle i mirnije varjante.
 Teco me je naucio kako se slusa i voli jazz i blues. I Louis Armstrong. Nat King Cole. Little Walter sam sama otkrila i Muddy Waters. 
Na playlisti su i   Aretha, Amy, Nina Simone.  Ali tu je i Lollobrigida,  Zemlja gruva, David Guetta, Lude Krawe, Mika, Adele,Y -chat, The rolling stones,  Queen, Lily Allen,  Zaz, Beyonce, Inna, LMFAO, N.E.R.D, No Doubt, Justin, Jessie J, Gramophonedzie, Ida Corr, Estelle, Lady gaga, Milow, Emiliana Torrini. Alicia Keys, Pitbull, Laka, Elvis Presley, Stromae, Rihanna, MVP,El Duck Sauce, Alexandra Stan, Bob Sinclar, JLo,  Severina, Black Eyed Peas, Swedish  House Mafia, Eva Braun, The Chemical brothers, Leb i sol i jos sto sta. Bolje receno sve i svasta.
I filmska muzika. Preporucujem soundtrack filma Nine. Glamur...Moze i Chicago.
Skoro me je Vanja pitala koju muziku volim da slusam (pitanje iz srednje skole). Stala sam. Razmisljala, razmisljala i dala odgovor koji prezirem, ali koji je tacan- Sve
Uglavnom pravim playliste, a ponekad pustim play all. Tako sam dosla do MC Sajsi. Rozne tasnica je poznata. Mamu sam odslusala u prolazu. I sada ponovo. I ponovo.  
Flashback. Dan kada sam skontala da u meni cuci mali tradicionalista. Inace se smatram liberalnom. Verujem u slobodnu volju . Parola- radi sta god hoces, samo me ne diraj. Moli se bogu kome hoces. Navijaj za koga hoces. Glasaj za kog idiota hoces, tvoja stvar.
Da li ces da volis batu ili seku. Ili i batu i seku. Dali ces spavati na prvom sastanku ili 81. Da li ces plakati na sred Kneza. Da li se opustas uz pusenje trave ili samo gledas u nju. Da li varas decka. Ok tvoja stvar.
Dan kada sam srela konzervativca u sebi... Dan kada sam upoznala Enu. 
M mladji brat Ivan. Drugi srednje, zabavljao se sa njom. Tek je krenula u8 razred. 
Tip devojke koje vidjam stalno, plave&peglane, stancane. Razlikuju se samo po serijskom broju.
Samo sto nisam znala da se o 8. razredu radi.
Style vesele devedesete. Kao sto rece Sajsi...."na minus deset nosi jaknicu od pupka zakopcanu do nosa da se ne prehladi". Plava farbana kosa. Peglana. Puder koji se moze skinuti samo spaklom. Dubok dekolte. Mega giga brus i grudi u nastanku. Uske farmerice i naravno AIR MAX. I vestacki nokti. Napucena usne sa kojih se razliva sjaj i nezainteresovan, zamagljen pogled kroz 5 slojeva maskare.  8. razred.
Tog dana mi je poslala rikvest na fb. Bila sam joj 896 prijatelj. Sutradan je izbacila slike. Album  pod nazivom klavir. Dekolte u prvom planu. I napucena usta.  Malo je uzjahala klavir. Soft porn. 8 razred.
 Posle mesec dana sam srela Ivana. Sjeban. Sutnula ga Ena. Nasla je nekog isplativijeg. A bilo im je sjajno, rece. Super su se slozili u krevetu.8 . razred! Koliko kontam nije joj bio prvi. 8. razred.
Upisala je Gimnaziju. Jer je fensi.
Tradicionalna Mima se budi.
Zove me brat, 8. razred. Ogromna je razlika izmedju nas. Mami je posle mene trebalo dugo da se odluci na jos jedan projekat.
- Gde si Maki ?(mrzi da ga ovako zovem... zato ga i zovem)
i pocinje prica. Smara ga mama. Sprema se za eskurziju. Najbolja drugarica mu je zatrudnela. 8. razred. Spavala je sa glavnom facom u odeljenju. Sin nekog krimosa. Pitam ga sta ce da radi. Ma popice neke tablete u roku od 3 meseca. Hahahaha! E deco, jos uvek ste vi za slikovnice. 
Isprico  mi je kako je mali potencijalni tata izveo Gagu(klinca iz komsilluka) na pice samo da bi mu stavio do znanja da njegovi nemaju da mu daju kintu za sok u kaficu. Informaciju je podelio i sa konobaricom. Zatim mu je stavio do znanja da nema original patike.... I da su te koje ima u fazi raspadanja.
Klinac u malom pakovanju, a toliki gad.
Ana mi sada izgleda naivno. Ona je dvostruki agent. Kao Supermen, preko dana dobra devojka Vladi, uvece dobra sponzorusa onom ko plati vise. Prima sve od mobilnih preko  parfema,radnih mesta, voznje od Jajinca do Novog Beograda... Nece da se baci.
Jednom sam prisustvovala okruglom stolu sponzorusa. Tema kako stici od Jajinca do Novog Beograda, a ne platiti. Koja ce koga da obradi, pitanje je sad?! Onda su krenule svadje... Ja sam prosli put pusila taksisti, a tii Ivona, kad si ti?  
Juce sam Ivanu objasnjavala razliku izmedju sika i kica. NIje mogao da shvati. Pitao me je "kakve ima veze sto je kic, kad je skupo????"
Rodjena sam krajem osamdesetih. Pre spavanja sam gledala Laku noc deco. Ovi klinci su gledali Grand Paradu. Valjda se zato i ne razumemo.
Muzicki naslov i naravno muzicki kraj- Mama zar to je onaj svet o kome nekad pricala si? Bio sam zelen. Bio sam slep. Sad kad smo zreli, greh nas krasi.
Raspad sistema. Srecom sam administrator svog .
Odoh sa Nenadom na kafu. U svoj svet, nekad zut, nekada siv.
Uvek samo moj.
 fashion inspiration


Нема коментара:

Постави коментар

Priprema, pozor... 2015!

Pokušaj pisanja - peti. Sa pauzom od osamnaest meseci. Nije da nemam savršeno objašnjenje za opravdane izostanke.... Bavila sam se ozbil...